Столична галерия представи млади художнички
Млади художнички получиха подкрепата на столична галерия
Столична галерия представи млади художнички
- 12 Февруари 17:45
Възпитаничките на Националната художествена академия Гергана Траянова и Десислава Минчева получиха подкрепата на галерия „VIP“.
Столичната галерия „VIP“ изложи общо 24 произведения на талантливите млади творци Гергана Траянова и Десислава Минчева. Двете момичета са откритие на собственика на галерията Светослав Кантарджиев, който сподели, че един от основните приоритети на галерията е откриването и стимулирането на млади таланти от Националната художествена академия. По негови думи от там излизат изключително талантливи творци, които обаче не успяват да намерят реализация в областта на изкуствата и са икономически принудени те да им останат просто хоби.



И двете момичета са възпитанички на Художественаа гимназия,  както и на Националната художествена галерия. Десислава има интереси в областта на иконописа, стенописа, декоративната живопис и витража. Много от произведенията й са на религиозна тематика, споделя, че се вдъхновява много от ренесансовия период. 



Гергана Траянова се развива в областта на живописа, изучавала е Мода в НХА, като това е и една от насоките, в които се развива професионално. Споделя, че обича да експериментира и да използа разнообразни техники, често измислени от самата нея. Обича да използва екологични материали в произведенията си, твори на най-различни тематики, сред разработите й има пейзажи, колажи и смесена техника. Взима участие на конкурси за дизайнери и вече работи за някои от водещите фирми в областта на модния дизайн, като в разработките й има и много текстилни проекти.
Развлечения / Култура


ОЩЕ НОВИНИ 

Нов музей приютява българското наследство
- 19 Февруари 11:43
Амбициозна цел са си поставили фондация Мизия и учредителят й – Светослав Кантарджиев – да създадат музей, в който да се събират, реставрират, консервират и излагат на показ значими исторически и...
Развлечения / Култура
 
Столична галерия дава поле за изява на нови таланти
- 28 Януари 11:27
Новосъздадената галерия „VIP“ подхожда смело и със загриженост към младите български таланти и дарования в областта на изобразителното изкуство.
Развлечения / Култура
 
Най-традиционният холандски празник ще бъде отбелязан и в България
News.dir.bg - 25 Ноември 16:11
Развлечения / Култура
 
Йонов & Балкански с нова изложба
News.dir.bg - 12 Януари 11:09
На 11.01.2010, понеделник, от 18 часа Галерия Арте открива изложба - скулптура и живопис на авторите Евгени Йонов и Александър Балкански.
Развлечения / Култура
 
Радост Станчева се завръща с нова стихосбирка
News.dir.bg - 17 Февруари 16:06
След дванайсет години мълчание поетесата Радост Станчева напомня за себе си с нова стихосбирка, съобщиха от издателство “Джойс Медия”.
Развлечения / Култура
 
търси в новини


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ В картинки
Един истински „смарт“ телефон
Новият Sony Xperia Z1 – смартфон за фотографи и не само…
Смарт телевизор Samsung = 100% забавление у дома
Ще се влюбите… в своя смарт телевизор
Богат звук с 3D дълбочина от Samsung AirTrack HW-F450
Удължен е конкурсът за 130-метровия паметник на Левски
Забавлявайте се повече със Samsung Blu-ray HDD
„Кариера в България. Защо не?“ – статистика, тенденции, нагласи за професионалното и лично развитие в България
Samsung UE40F6670 - изключителен 3D LED телевизор
Меркурий, Венера и Юпитер ще танцуват на небето

АРХИВ НА ЗАГЛАВИЯТА
« « март 2024  
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново | Мобилна версия Copyright © 2016 Dir.bg. All rights reserved.