ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free
Първа на Дир | Днес | Лайф | Новини | Каталог | Глог Влез в поща Поща | транзит транZитУкрайна-ЕС и неканеният трети
DW - 17 Септември 13:18
Споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС е голямо предизвикателство към Русия. Брюксел и Киев трябва да проявят много такт в процеса на сближаване, защото Русия не може да бъде игнорирана, твърди Кристоф Хаселбах.
По света / ЕС
 
Пуснаха Цветан Василев от ареста срещу подписка
Burgas24.bg - 17 Септември 10:37
По света / ЕС
 
Шотландският референдум накара фондовете да бягат от британските акции
Spekulanti.com - 17 Септември 09:35
С наближаването на референдума за независимостта на Шотландия негативизмът към британските акции нараства дотолкова, че Bank of America Merrill Lynch окачестви Обединеното кралство като най-слабо популярния регион за инвестиране.
По света / ЕС
 
Шотландците имат исторически шанс
DW - 16 Септември 16:30
Отделянето от Англия би било историко-романтичен анахронизъм, от който шотландците само ще загубят, твърдят противниците на независимостта. Но и съюзът с Англия е чиста отживелица, твърди в коментара си Д. Шешкевиц.
По света / ЕС
 
ЕП ратифицира споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна
Spekulanti.com - 16 Септември 15:14
Европейският парламент ратифицира споразумението за асоциация между Европейския съюз и Украйна, предаде Франс прес. Гласуването беше определено като “историческо“ от председателя на ЕП Мартин Шулц и приключи с 535 гласа “за“, 127 гласа “против“ и 35 “въздържал се“.
По света / ЕС
 
Несправедливостта ще взриви Европа
DW - 16 Септември 13:57
България е не просто бедна страна. България е една от трите страни в ЕС, където цари най-голяма несправедливост. До този и до други тревожни изводи стига едно изследване на голямата германска фондация “Бертелсман“.
По света / ЕС
 
Русия срещу “безбожната култура“
DW - 16 Септември 12:37
Каква е задачата на хората на изкуството? Да хвалят властта или да подтикват към размисъл? Малкото критични интелектуалци в Русия днес имат тежка съдба. Преследват ги най-вече собствените им колеги в “двора“ на Путин.
По света / ЕС
 
Расмусен: „Ислямска държава” е по-голяма заплаха и от Русия
Spekulanti.com - 15 Септември 16:32
“Ислямска държава“ (ИД) е група терористи, извършващи ужасни престъпления срещу хиляди хора в Ирак и Сирия. ИД изисква военен отговор, за да бъде разбита. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в последната си реч в края на своя петгодишен мандат, който изтича на 30 септември.
По света / ЕС
 
Ева Копач: една жена на действията
DW - 15 Септември 15:29
Ева Копач ще е новият премиер на Полша. Досегашната председателка на парламента е втората жена след Хана Сухоцка, която поема управлението на страната в свои ръце.
По света / ЕС
 
Постсъветските рани още кървят
DW - 15 Септември 12:01
Войната в Източна Украйна оставя след себе си разрушения и травматизирани хора. Тях ги очаква тъжната съдба на онези, които са имали нещастието да попаднат в някоя от конфликтните зони на постсъветското пространство.
По света / ЕС
 

Предишни «
търси в новини


за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново Copyright © 2010 Dir.bg. All rights reserved.