ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free
Първа на Дир | Днес | Лайф | Новини | Каталог | Глог Влез в поща Поща | транзит транZит


Ердоган заговори за референдум за кандидатурата за ЕС
Dnevnik.bg - 25 Март 21:05
Турция може да проведе референдум и за това дали да продължи преговорите за членство в Европейския съюз, заяви в събота президентът Реджеп Тайип Ердоган.“На 16 април провеждаме референдум и след това може да изберем да направим втори за преговорите за членство в ЕС, след което ще се съобразим с волята на народа“, каза той на форум в Анталия. Преди броени дни той каза в телевизионно интервю, че предстои пълна ревизия на отношенията с Европа.
По света / ЕС
 
Еврокомисар предложи обща система за пътни такси
Dnevnik.bg - 25 Март 18:59
Еврокомисарят по транспорта Виолета Булц призова днес да бъде създадена общоевропейска система за пътни такси, която да даде възможност на шофьорите да използват всички европейски пътища, без да се налага да спират на националните граници, предаде БТА..Множество страни в ЕС имат системи за събиране на пътни такси, но те са отделни и работят по различни начини.Еврокомисар Булц посочва пред днешното издание на германския в. “Билд“, че през май ще...
По света / ЕС
 
В Рим Радев обеща енергично българско председателство за по-добър ЕС
Dnevnik.bg - 25 Март 14:24
Като председател на Европейския съвет България ще продължи с още по-голяма енергия да бъде ангажирана с бъдещето на общия ни европейски проект. Ще работим в тясно сътрудничество с останалите държави членки и европейските институции и ще подкрепяме всяко усилие, което би ни позволило да подобрим нашия Съюз, запазвайки неговите достойни постижения.Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Рим след тържественото отбелязване на 60-годишнината от подписването на...
По света / ЕС
 
Сексуални извращения и други насилия
DW - 25 Март 14:03
Извращения в Бундесвера? Неприятните новини от няколко елитни части на германската армия напоследък стреснаха обществеността. А някои твърдят, че всички строго йерархични системи неизменно раждат насилие.
По света / ЕС
 
В Гърция арестуваха трима българи за разреждане на горива с химикали
Burgas24.bg - 25 Март 14:00
По света / ЕС
 
ЕС чества 60-годишнината от подписването на Римските договори
Burgas24.bg - 25 Март 11:43
По света / ЕС
 
Невероятната история на един подценяван успех
DW - 25 Март 10:40
Кръгъл рожден ден, а на гостите не им е до празнуване. Независимо от всички недоволства, европейците са длъжни да признаят, че ЕС направи живота им много по-добър от преди. А кризата крие и шансове, смята Ал. Кудашев.
По света / ЕС
 
Как да четем декларацията за срещата на ЕС в Рим
Dnevnik.bg - 25 Март 09:29
“Европа е нашето общо бъдеще,“ ще обявят лидерите на ЕС в събота, като част от изявление, съдържащо амбицията, че могат да папазят ЕС цял след шокиращата загуба на Великобритания. Следват откъси от черновата на декларацията от Рим, видяна от “Ройтерс“, с която ще се отбележи 60-ата годишнина откакто е сключен основополагащият договор за блока. Документът от 836 думи е 26% по-дълъг от текста, публикуван за петдесетия рожден ден на блока преди десет години в Берлин.
По света / ЕС
 
Какво пише в проекта на Декларацията от Рим
Dnevnik.bg - 25 Март 09:28
Лидерите на 27- те държави от ЕС (без Великобритания) ще се опитат на срещата си в Рим в събота да демонстрират единство след решението на британците да напуснат съюза.Съставянето на заключителната Декларация от Рим е сложно занимание за представители на десетки държави, част от които - като Гърция или Полша - настояваха до последно да добавят промени и нови акценти.Ето как изглежда текстът според “Ройтерс“ към 24 март сутринта:
По света / ЕС
 
Като подновяване на брачен обет - 27 лидери от ЕС започват днес дебат за бъдещето на съюза
Dnevnik.bg - 25 Март 08:57
Лидерите на 27 страни членки на Европейския съюз без Великобритания се срещат днес в италианската столица за отбелязване на 60-годишнината от раждането на една от организациите, благодарение на които на континента има мир, просперитет и зараждане на нов тип идентичност.На тази дата през 1957г. шест държави - Франция, Западна Германия, Италия и трите от Бенелюкс, подписват два Договора от Рим, с които се създават Европейската икономическа общност (ЕИО) и Европейската...
По света / ЕС
 

Предишни « » Следващи
търси в новини


за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново Copyright © 2010 Dir.bg. All rights reserved.