|
Зехтинът е сред най-полезните масла против стрии |
Подходяща трапеза за Св.Св. Константин и Елена
На Св.Св. Константин и Елена се разрешава вино и елей /зехтин/.
„Тъй като „елей“ произхожда от традициите на Изтока, предоставям бърза и приятна рецепта с източен привкус" - сподели една от любимите си рецепти Светослав Кантарджиев, директор на отдел „Маркетинг и реклама“ в сп. „Биограф“.
Лимоново ризото.
Необходими продукти за 4 порции: 1ч.ч.ориз, 1 ч.ч. бульон по избор, 1 с.л. елей /зехтин/, 2 с.л. лимонов сок, ситно нарязан магданоз.
Сварете ориза с бульона. Ориза трябва да поеме, но без да се сварява изцяло. Изцедете бульона, след което прибавете елей /зехтин/ и задушете. Преди да свалите от котлона добавете лимона и бъркайте до пълното сваряване на ориза. Накрая добавете свеж магданоз и се насладете с чаша отлежало вино!“ –
|