Coca-Cola пусна нова серия студен чай
Coca-Cola разшири своето портфолио с новата серия студен чай Nestea Vitao с естествени антиоксиданти от чаените листа. Nestea Vitao включва два продукта: естествен предпазващ Зелен Чай с цитрусови плодове и естествен успокояващ Червен Чай с круша.
Nestea Vitao Зелен Чай са внимателно подбрани Чаените листа от висококачествени плантации в Choladi, Индия. Зеленият чай се бере на ръка и, за разлика от черния, не се оставя да ферментира, а се подлага на обработка с пара. Тази разлика в процеса на преработка позволява да се запази много по-голяма концентрация на естествени антиоксиданти от чаените листа.
Nestea Vitao Червен Чай притежава естествените качества и характерния успокояващ вкус на Ройбос, отглеждан в плантациите в планините Cedar в Южна Африка. Червеният чай е национално питие в Африка, което добива световна популярност през последните години благодарение на чудесния си вкус, богатството на минерали и антиоксиданти, които оказват редица положителни ефекти върху здравето. Също така, тази разновидност на чая не съдържа кофеин.
През вековете традицията на пиене на чай е въплъщавала култура и определен начин на живот в много страни, а огромното разнообразие от вкусове е направило чая популярен по цял свят. Неговите многобройни положителни въздействия върху психическото и физическо здраве са познати от дълго време. През последните десетилетия, учените разкриха, че тайната на тези положителни ефекти се крие до голяма степен в антиоксидантите. Именно те имат благотворно влияние върху имунната и сърдечно-съдовата система и предотвратяват процесите на преждевременно страеене на кожата. Антиоксидантите предпазват клетките на организма, защитават от опасните свободни радикали и така играят важна роля в превенцията от различни болести на модерното общество.
Оксидантният стрес е главната причина за сърдечно-съдови заболявания, като например артериосклероза, инфаркт и мозъчен инсулт. Значителен брой научни изследвания показват, че полифенолите в чая са ефективно средство за защита срещу оксидацията.
|