Шин Бет разкри дейността си в сайт
БТА - 15 Април 15:57
Израелската служба за сигурност Шин Бет пусна интернет сайт на английски и арабски език в опит да свали традиционната тайнственост, в която е обвита, и да подобри злокобния си имидж, предаде Асошиейтед прес.
В сайта са качени видеозаписи на въздушни удари, арести, охранителни екипи на ВИП личности и обучение в стрелба, на фона на които се чува музика от екшън филми. Агенцията дори публикува информация за палестински екстремисти на арабски език - нещо, което би било нечувано само преди няколко години за организация,
която има информатори и агенти, занимаващи се с наблюдения и разпити.
Съдържанието на английския и арабския сайт е почти идентично с този на иврит, който бе пуснат през декември и оттогава има хиляди посетители, казаха израелски служители.В друг опит за отвореност Шин Бет неотдавна позволи на четирима свои служители да направят блогове за своя живот и работа в агенцията. Освен това от няколко години правителството предпочита да нарича организацията Служба за сигурност на Израел (ИСА) вместо добре познатото Шин Бет - две еврейски букви, обозначаващи “служба за сигурност“. Естер Леванон, бивши високопоставен служител, който помогна за компютъризирането на Шин Бет, каза че целта на сайта на иврит е да привлече таланти в разузнавателната служба. Английският и арабският сайт отиват една крачка напред, тъй като целят да пресекат огромната дезинформация, която според службата се шири във виртуалното пространство.





По света / Близкия изток


ОЩЕ НОВИНИ 

Освободиха задържания в Газа оператор на АRD
БТА - 31 Юли 09:10
По света / Близкия изток
 
търси в новини


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ В картинки
Един истински „смарт“ телефон
Новият Sony Xperia Z1 – смартфон за фотографи и не само…
Смарт телевизор Samsung = 100% забавление у дома
Ще се влюбите… в своя смарт телевизор
Богат звук с 3D дълбочина от Samsung AirTrack HW-F450
Удължен е конкурсът за 130-метровия паметник на Левски
Забавлявайте се повече със Samsung Blu-ray HDD
„Кариера в България. Защо не?“ – статистика, тенденции, нагласи за професионалното и лично развитие в България
Samsung UE40F6670 - изключителен 3D LED телевизор
Меркурий, Венера и Юпитер ще танцуват на небето

АРХИВ НА ЗАГЛАВИЯТА
« « март 2024  
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново | Мобилна версия Copyright © 2016 Dir.bg. All rights reserved.