ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free
Първа на Дир | Днес | Лайф | Новини | Каталог | Глог Мобилна версия | Влез в поща Поща | транзит транZит


Samsung Electronics ще разшири използването на възобновяема енергия
Samsung Electronics
Samsung Electronics ще разшири използването на възобновяема енергия
Агенция КРОСС - 14 Юни 13:06
/КРОСС/ Samsung се стреми да доставя 100% възобновяема енергия за своите центрове в САЩ, Европа и Китай
Samsung Electronics Co., Ltd. обяви днес, че продължава активно своето развитие в областта на енергийната ефективност и намаляването на оперативните емисии, чрез използването на възобновяема енергия във всички свои дейности. Именно тези цели на Samsung Electronics са част от непрекъснатите усилия на технологичния лидер да демонстрира своята ангажираност към екологичното равновесие.
Samsung Electronics се фокусира първо върху пазарите в САЩ, Европа и Китай, които имат добре развита инфраструктура за добиване и пренос на енергия от възобновяеми източници. Samsung планира да захранва със зелена енергия 100% от дейностите си във всички свои фабрики, офис сгради и операционни съоръжения в тези държави до 2020 г. В средносрочен и дългосрочен план, компанията ще се стреми да увеличи допълнително използването на възобновяема енергия в целия свят.
Компанията се присъединява и към инициативата на World Wildlife Fund (WWF) за закупуване на енергия от възобновяеми източници и към центъра за бизнес възобновяеми източници към института Rocky Mountain. В Корея, Samsung Electronics напълно подкрепя националния стратегически план на правителството за увеличаване на използването на енергия от възобновяеми източници с 20% до 2030 г. Стартирайки още тази година, Samsung ще инсталира допълнително близо 42 000 квадратни метра слънчеви панели в Дигиталния Град (Digital City) на Samsung в Сувон. Компанията ще продължи да добавя около 21 000 кв.м. слънчеви масиви и съоръжения за производство на геотермална енергия от 2019 г. в Пионгтек и от 2020 г. в Хвасон-си.
Така Samsung Electronics се стреми да увеличи използването на възобновяема енергия в глобален мащаб, която до 2020 г. да произвежда еквивалентно количество енергия на една слънчева електроцентрала с мощност 3,1 GW. Това количество се равнява на годишното потребление на около 115 000 четиричленни корейски домакинства.
Като част от разширената си стратегия, Samsung Electronics работи със своите топ 100 партньори, за да им помогне да определят и постигнат техните цели за използване на възобновяема енергия. Това ще се случи в партньорство с Програмата Carbon Disclosure Project Supply Chain, към която технологичния гигант възнамерява да се присъедини следващата година.
“Samsung Electronics изпълнява своите задължения като част от едно отговорно гражданско общество чрез подкрепата и разширеното използване на възобновяема енергия. Чрез бъдещите дейности в тази насока, ние ясно заявяваме позицията си за защита на планета ни и изпълняваме ролята си за опазването на околната среда “, каза Уон Кьон Ким, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на глобалните връзки с обществеността в Samsung Electronics.
“Ние приветстваме декларацията на Samsung Electronics да разшири навлизането на възобновяема енергия в глобалните си обекти“, каза Йохем Верберне, директор “Глобални партньорства“ в WWF. “Това е важна стъпка и очакваме с нетърпение да работим заедно със Samsung за развитието на по-нататъшни мерки за намаляване на въздействието на компанията върху климата. “
Допълнителни подробности относно плановете на компанията за използване на възобновяема енергия ще бъдат достъпни в доклада за устойчивост на Samsung Electronics 2018 на 15 юни.
Технологии / Други


ОЩЕ НОВИНИ 

Мъск иска да строи Гигафабрика в Германия
Агенция КРОСС - 22 Юни 21:40
Технологии / Други
 
Facebook си остава безплатен, но групите стават платени?
Агенция КРОСС - 22 Юни 20:33
Технологии / Други
 
Нов вид батерия се зарежда 12 пъти по-бързо
Агенция КРОСС - 22 Юни 11:15
Технологии / Други
 
ЕС въвежда спорни правила за интернет
Агенция КРОСС - 21 Юни 22:02
Технологии / Други
 
Робот-куче се разходи из Хановер (видео)
Агенция КРОСС - 20 Юни 22:06
Технологии / Други
 
HUAWEI P20 Pro е обявен за “Най-добър смартфон на 2018“ от Европейската хардуерна асоциация
Агенция КРОСС - 20 Юни 15:27
Технологии / Други
 
търси в новини


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ В картинки
07:20 Fakti.bg   По света / Политика
Никой не може да спре Ердоган (СНИМКИ)
07:20 Dnes.bg   У нас / Общество
“Младост“ търси: Експерт по инвестиции, заплата 560 лева
07:16 Dnevnik.bg   / Спорт
Днес на световното: Русия или Уругвай, Испания или Португалия - кой ще спечели група А и В
07:15 Агенция КРОСС   Други / Справки
25 юни в историята
07:12 БългарияУтре   / По света
Пред хиляди: Младоженци от Плевен и Лом вдигнаха автентична Северняшка сватба (Снимки)
07:10 Investor.bg   Икономика / Бизнес
Преглед на печата печата за 25 юни
07:10 БългарияУтре   / По света
Добро утро, Добрич!
07:10 Dnes.bg   У нас / Общество
Скорост, страх, смърт… Сметката: ПТП-тата ни струват 1 млрд. годишно
07:07 Novsport   Спорт / Волейбол
Феноменалнo: Волейболистките се върнаха в световния елит (СНИМКИ)
07:00 Агенция КРОСС   У нас / Политика
Ердоган с 53% от подкрепата на избирателите, но без мнозинство в Меджлиса

АРХИВ НА ЗАГЛАВИЯТА
« « юни 2018  
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново | Мобилна версия Copyright © 2016 Dir.bg. All rights reserved.