ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free
Първа на Дир | Днес | Лайф | Новини | Каталог | Глог Мобилна версия | Влез в поща Поща | транзит транZит


Предстоящи събития на 9 март 2018
Предстоящи събития на 9 март 2018
Агенция КРОСС - 09 Март 07:29
/КРОСС/ София. От 9.30 часа в зала «Арена“ на хотел «Арена ди Сердика“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие дискусионен форум «Права на жените“. В събитието се очаква да участват и кметът на София Йорданка Фандъкова, д-р Хелене Кортлендер, директор на Бюро България, Фондация «Фридрих Еберт“, омбудсманът Мая Манолова и Росица Димитрова, заместник-министър на труда и социалната политика.
***София. От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
***София. От 09.00 часа в София Тех Парк Eвропейската народна партия заедно с ПП ГЕРБ ще поставят началото на инициативите на местно равнище за европейските избори през 2019 г. под мотото «Европа започва във Вашето село/град/регион“. Домакини на форума са министър-председателят на България и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на ЕНП Жозеф Дол и председателят на групата на ЕНП в Европейския комитет на регионите Михаел Шнайдер.
***София. Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева ще в Министерството на външните работи федералния министър по европейските въпроси, изкуството, културата и медиите на Австрия Гернот Блюмел, който отговаря и за Австрийското председателство на Съвета на ЕС. След края на срещата, около 14.10 часа, двамата министри ще направят изявление за медиите.
***София. От 9.30 часа в Залата за пресконференции на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Гражданския съвет към ВСС на тема: “Мониторинг на дела, намиращи се в съдебна фаза, по които подсъдими за корупционни престъпления са магистрати и висши държавни служители. Анализ на мотивите на съдебните актове, с които подсъдимите са оправдани по повдигнатите обвинения“.
***София. От 11.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъде представен най-мащабният проект с европейско финансиране за административната реформа - Трансформация на модела на административното обслужване.
***София. От 10.15 часа, в зала «Сердика“ на Гранд хотел София, Групата на Европейската Инвестиционна Банка (ЕИБ) ще проведе пресконференция, в която вицепрезидентът на ЕИБ Вазил Худак, заедно с високопоставени представители на българското Министерство на финансите, ще предоставят информация за дейностите на ЕИБ през 2017 г.
***София. От 10,20 часа, в сградата на Сметната палата на ул. «Екзарх Йосиф“ 37, ет. 4, ще се проведе брифинг Брифинг на председателите на Европейската и българската сметни палати и българския представител в ЕСП.
***София. От 8.30 часа в район «Красно село“ отваря врати мобилен събирателен пункт за отпадъци.
***София. От 10.15 часа в Гранд хотел София, ул. «Гурко“ 1, Групата на Европейската Инвестиционна Банка ще проведе пресконференция, в която вицепрезидентът на ЕИБ Вазил Худак, заедно с високопоставени представители на българското Министерство на финансите, ще предоставят информация за дейностите на ЕИБ през 2017 г.
***София. От 10.30 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов ще участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред Паметника на благодарността (градинката пред входа на галерия “Академия“ на НХА).
***София. От 10.30 часа в Интер Експо център ще се проведе годишната конференция на Сдружение “Български врати, прозорци и фасади“.
***София. От 11.00 часа в Дом на киното ще се състои прес-прожекция на «Потапяне“.
***София. От 11.30 часа на Терминал 1, гише «Информация“, ръководителят на Авиокосмическия център и планетариум Красимир Стоянов, ще участва в доброволческата инициатива на летище София «Училище за авиация“.
***София. От 14.15 часа, в Интер Експо център, директорът на «Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров ще представи лекция на тема «Взаимодействие и координация на аварийните екипи на Столичната община със съставните части на Единната спасителна система“.
***София. От 15.00 часа, в зала “София“ на БЧК, бул. “Джеймс Баучер“ № 76, ще бъде открита отчетната сесия на Общото събрание на Столичната организация на Българския Червен кръст. Ръководството на организацията ще представи пред делегатите реализираните през 2017 г. широк спектър дейности, програми и проекти в полза на обществото и за намаляване на уязвимостта в столичния град, отчета за бюджета и за работата на Контролната комисия.
***София. От 19.00 часа ще се проведе Майсторски клас с Юрий Мечитов на тема: «Тбилиси и феноменът Параджанов“.
***Асеновград.В 11.00 часа пред паметника на цар Иван Асен II ще бъдат поднесени цветя пред паметника на българския владетеля по повод 788 години от славната му победа при Клокотница. Ще се състои празнична програма на учениците от ПГ «Цар Иван Асен II“ по случай патронния празник на училището, както и награждаване на победителите в конкурса « Наследник съм на цар Иван Асен II“ на НЧ «Родолюбие“.
***Варна. От 18.00 часа, в зала 1 на хотел «Черно море“- Варна, Градската партийна организация и район «Приморски“ на БСП-Варна, организира среща-разговор с проф. Андрей Пантев под наслов «140 години след Освобождението на България, свободни ли сме?“.
***Враца. От 10.00 часа в Конферетната зала на Търговско-промишлената палата-Враца ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район.
***Велико Търново. От 18.00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново ще се състои образователен концерт за ученици с участието на формация «Тъпани и гайди“.
***Кюстендил.От 11.00 часа пред паметника на Димитър Пешев ще бъдат отбелязани 75 години от спасяването на българските евреи.
***Пловдив.В 09.30 часа в зала 10 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, обвинен в присвояване на средства в размер на близо 27 000 лв.
***Пловдив.В 10.00 часа в зала 11 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу трима турски граждани, че са заблудили 40 лица и са им нанесли имотна вреда.
***Пловдив.В 12.00 часа в централното фоайе на Градския дом на културата «Борис Христов“ ще се състои откриването на събитието «Уикенд в Пловдив“.
***Пловдив.В 13.00 часа в Регионалният етнографски музей ще се състои откриване на изложба на карикатури, озаглавена «Артпредседателство“.
***Пловдив.В 18.00 часа в пространството на ул.“Бетовен“ среща на граждани с двама италиански пътешественици, които ще разкажат за изследователското си пътуване с велосипеди през шест държави. Срещата е инициирана от Фондация «Пловдив 2019“.
***Русе. От 13:30 ч. в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе редовно заседание на Постоянно действащата междуведомствена областна комисия «Военни паметници“.
***Смолян. От 11.30 часа в Зала № 1 на НЧ «Христо Ботев - 1871“ - Смолян ще се проведе концерт «На мама с любов“.
***Стара Загора. От 17.30 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде открита представителната изложба на катедра «Стенопис“ при Факултета по изобразителни изкуства, Великотърновски университет «Св. Св. Кирил и Методий“ под надслов «И стените говорят...“.
***Шумен. От 12.00 часа в зала № 8 на ет.3 в съдебната палата на пресконференция с административните ръководители - председателите на Апелативен съд гр. Варна и Окръжен съд гр. Шумен, на която ще бъде даден отчет за дейността на Окръжен и Районни съдилища от Шуменски съдебен окръг за 2017г.
У нас / Политика


ОЩЕ НОВИНИ 

Красимир Трифонов: Да облечем с експертиза всяко наше предложение
Агенция КРОСС - 24 Март 21:50
У нас / Политика
 
Десислава Йорданова: Смисълът на БСП е постоянната грижа за човека
Агенция КРОСС - 24 Март 21:15
У нас / Политика
 
Халачева: Обикновеният българин трябва да е в центъра на всяка политика
Агенция КРОСС - 24 Март 20:41
У нас / Политика
 
Президентът ще участва в отбелязването на Деня на Тракия и 105 години от Одринската епопея
Агенция КРОСС - 24 Март 19:45
У нас / Политика
 
МВнР: България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати!
Dnes.bg - 24 Март 18:16
Ако има нарушаване на националната ни сигурност, ще предприемем действия, каза Цветанов
У нас / Политика
 
Сенатът на Италия за първи път ще има за председател жена
Агенция КРОСС - 24 Март 17:42
У нас / Политика
 
търси в новини


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ В картинки
06:27 Fakti.bg   Други / Анализи
За 3-ти март и българите
06:14 Dnevnik.bg   У нас / Общество
Християните празнуват днес Благовещение
06:00 Fakti.bg   У нас / Общество
Благовещение е
05:58 Profit.BG   Икономика / Бизнес
Най-странните хранителни тенденции в историята
04:57 БГНЕС   По света / Политика
Президентът на“Епъл“посъветва Тръмп да води открита търговия
Националният съвет на БСП за България ще проведе закрито заседание
04:46 БНР   У нас / Общество
Православната църква празнува Благовещение
Франция ще отдаде национална почит на загиналия жандармерист, загинал при атентата в петък
04:20 БНР   У нас / Общество
Мария Габриел ще проведе първия си в България граждански диалог за “Дигиталното бъдеще на Европа“
04:10 БНР   У нас / Общество
Откриха самоделни бомби в супермаркета, в който терорист взе заложници във Франция

АРХИВ НА ЗАГЛАВИЯТА
« « март 2018  
П В С Ч П С Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново | Мобилна версия Copyright © 2016 Dir.bg. All rights reserved.