ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free
Първа на Дир | Днес | Лайф | Новини | Каталог | Глог Мобилна версия | Влез в поща Поща | транзит транZит


Предстоящи събития днес
Предстоящи събития днес
Агенция КРОСС - 13 Октомври 07:23
/КРОСС/ ***София. От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание. -
***София. От 14.00 часа в кабинета си в парламента, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, Председателският съвет на парламента и председатели на комисии ще се срещнат с Генералния секретар на Европейската комисия (ЕК) Александър Италианер и с началника на кабинета на председателя на ЕК Мартин Селмайер. В 14.20 часа в зала «Запад“ на Народното събрание гостите ще имат среща с членовете на Председателския съвет на парламента и с председатели на комисии.
***София. От 10:30 часа в зала «Запад“ на Народното събрание Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще представи своя Междинен доклад за 2017 г.
***София. От 12.00 часа в Министерство на образованието и науката министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще подпише декларация, с която България се включва в сътрудничеството във високопроизводителните изчисления EuroHPC.
***София. От 18.30 часа в Интер Експо Център министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще открие официално Международния автомобилен салон София 2017.
***София. От 09.30 часа в зала «Сердика“ на София Хотел Балкан ще бъде открит форумът «Националните приоритети в контекста на Българското председателство на ЕС“.
***София. От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет «Св. Климент Охридски“ ще бъде открита първата конференция в Европа за филология и бизнес и за кариерно развитие в хуманитарните науки.
***София. От 10.00 часа в Дома на Европа в София (ул. «Г. С. Раковски“ 124) ще се проведе Дискусия «Предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон: Поглед от София“. Своето виждане по темата ще споделят членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев (ЕНП), Петър Курумбашев (С&Д), Светослав Малинов (ЕНП) и Илхан Кючюк (АЛДЕ) (очаква се потвърждение). За патрон на мероприятието е поканен президентът Румен Радев.
***София. От 10.00 часа 7 състав на СГС ще проведе съдебно заседание по делото срещу бившия ректор на Медицинския университет Ваньо Митев и Алексей Алексеев, обвинени за сключване на неизгодна сделка.
***София. Българският еврокомисар Мария Габриел, която отговаря за ресор «Цифрова икономика и цифрово общество“, ще се включи в Седмицата на кодирането в българските библиотеки. Тя ще посети семинара «Забавно програмиране с роботи Финч“ в Американския център на Столична библиотека, където участие ще вземат петокласници от 94 СУ «Димитър Страшимиров“.
***София. От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Районна софийска организация при Съюза на слепите в България, Център за социална рехабилитация и интеграция за хора със зрителни увреждания в София и федерация «Спорт за хора със зрителни увреждания“ ще дадат пресконференция.
***София. SOFAIR ще бъде домакин на “Sofia Urban Challenge“ - състезание за отворени иновации за чист въздух, в което взеха участие 15 компании от цяла Европа. На 13 октомври финалисите идват в София, за да представят пред жури своите идеи. Тази инициатива се организира от Клийнтех България и Клаймат КИК, с подкрепата на 'Зелена София'“ към Столична Община.
***София. От 12.00 часа в Рапортна зала на хирургичен комплекс в УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов“ ще бъдат изнесени данни за сиамските близнаци от Сливен. Данните са резултат от заседание на консилиум, сформиран по конкретния случай.
***София. От 12.30 часа, във фоайето на УМБАЛ «Св. Екатерина“, ще се проведе ежегодното отбелязване на Европейския ден на органното донорство и трансплантация «Частица от теб може да бъде за някого целият свят“.
***София. От 17.00 ч председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще открие конгреса на Европейската либерална младеж (LYMEС), който ще се проведе в София в хотел Новотел София в периода 13-15 октомври. Официални гости на откриването на Конгреса ще бъдат председателя на АЛДЕ партията Ханс ван Бален, евродепутати, народни представители от ДПС и членове на ръководството на ДПС.
***София. От 18.00 часа в галерията на Института за съвременно изкуство ще бъде открита изложбата на Димитър Солаков «Сътворение и разрушение, или отговорността на бащинството“.
***София. От 19.00 часа в Гьоте-институт ще се състои Поетична вечер с Мирела Иванова, Надежда Радулова и Емануил Видински в рамките на международната научна конференция «Фигури на транснационалното. РеВизии на немскоезичната литература“.
***София/ к. к. Боровец В к.к. «Боровец“ Асоциация на индустриалния капитал в България Ви кани да участвате в семинар, на който ще бъде представена позицията на АИКБ по важни за обществото теми.
***Асеновград.От 17.30 часа в Градска библиотека «Паисий Хилендарски“ ще се състои премиера на книгата на Василка Дойчева «Гребнати спомени“, представена от Елена Славкова.
***Бургас/к. к. Слънчев бряг. От 11.30 часа при 217-ти километър на път I-9 Слънчев бряг - Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на Управителния съвет на Агенция «Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов ще направят символична първа копка за реконструкцията на пътя.
***Бургас. От 13.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посети училище «Ал. Г. Коджакафалията“, построено по програма «Региони в растеж“.
***Бургас. От 14.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството ще направи инспекция на строителството на новата детска градина със закрит басейн в комплекс «Меден рудник“ (до плувния басейн, пред блок 122).
***Бургас. От 13.00 часа в Регионална библиотека “Пейо Яворов“ ще бъде направена демонстрация с робота Финч.
***Бургас. От 19.00 часа в Държавна опера- Бургас ще бъде представен балетът 'Пепеляшка“.
***Бургас/Несебър. От 10.00 часа в хотел “Сол Несебър Палас 5“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще участва в деветата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие.
***Бургас. От 17.00 часа в зала 221 на Органичен Корпус в Университет «Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас ще бъде открито тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти.
***Варна. От 12.30 часа на плажа пред р-т «Кристал“ ще се проведе демонстрация на Доброволните екипи за реакция при бедствия, аварии и катастрофи при Българския Червен кръст.
***Варна. От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ - Варна ще проведе срещи с граждани в централата на партията, намираща се на ул. «Георги Бенковски“ 1.
***Варна. От 14.00 часа в ресторант «Маестро“ ще се състои финална среща на проекта «Заедно можем повече“ на фондация «Помни Могилино“.
*** Велико Търново. От 10.30 часа на ритуалния плац на НВУ «Васил Левски“ ще се проеде Церемония по полагане на военна клетва, ден на отворените врати.
*** Велико Търново. От 14.00 часа в читалнята на централната сграда на РНБ «П.Р.Славейков“ ще бъде открита Международна научна конференция «Фолклор и образование-актуално състояние и перспективи. Конференцията се организира от Педагогически факултет на ВТУ «Св. св. Кирил и Методий“.
*** Велико Търново / с. Беляковец. От 18.00 часа в салона на НЧ Просвета 1907“ ще се проведе Юбилейно тържество, посветено на 110 години от основаването на читалището.
***Враца. От 10.00 часа в Конферентната зала на Община Враца, ще се проведе открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: «Обновяване и модернизиране на пешеходната зона в централната част на град Враца - зони 3, 4, 5 и 6 в участъка от ул. «Поп Сава Катрафилов“ до ул. “Кръстьо Българията“ и 12 улици в Централна градска част“.
***Добрич. От 10.30 часа в бизнес-залата на Община Добрич ще бъде отбелязан Международният ден на белия бастун. Инициативата се организира от Община Добрич в партньорство със социалната услуга «Център за социална рехабилитация и интеграция“.
***Добрич. От 15.30 часа в Държавен куклен театър «Дора Габе“ ще се проведе кукления спектакъл «Хитър Петър“.
***Карлово. Община Карлово кани гражданите на встъпителна пресконференция и официална церемония “Първа копка“ на обект ДГ “СЛЪНЦЕ“ от 10.00 часа в двора на градината и на официална церемония “Първа копка“ на обект СУ “Васил Левски“ от 11.30 часа в двора на училището.
***Карлово.От 18.00 часа в Камерната зала на читалището ще се състои среща-разговор с журналистката Анета Янакиева и представяне на сборника с народни песни за Апостола - «Небе се с ръка не хваща“.
***Кюстендил. От 14.00 ч. в клуба на ВМРО - Кюстендил (ул. «Неофит Рилски“ 24, зад Общината) народният представител от Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО Атанас Стоянов ще даде пресконференция. Темите са законодателните инициативи на Патриотите в 44-ото Народно събрание, местни проблеми, породени от битова престъпност, предстоящи европейски инициативи, свързани с начинанието «Доходен съюз“.
***Пазарджик. В 13.00 часа, на пътя Пазарджик-село Капитан Димитриево (в района на Старото сметище), министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, Изпълнителният директор на ПУДООС Ренета Колева и кметът на Община Пазарджик Тодор Попов официално ще открият Регионалното депо за неопасни отпадъци от регион Пазарджик, Клетка 1 и съпътстваща инфраструктура.
***Петрич. От 15.30 часа в село Коларово ще бъде поставено началото на «Фестивал на кестена 2017 година“.
***Пловдив.От 09.30 часа на лекоатлетически стадион «Пловдив“ ще се проведе състезание в дисциплина «100-метрова пътека с препятствия“. Проявата е част от 15-то състезание за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт.
***Пловдив.От 10.00 часа в зала 1 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу 17-годишния ученик, пребил учителя си в Селскостопанската гимназия в Садово.
***Пловдив.От 10.00 часа на Източната порта на Филипопол кметът Иван Тотев ще даде старт на археологическите проучвания на обекта.
***Пловдив.От 15.00 часа на Виенския павилион в Цар Симеоновата градина доброволци от БМЧК-Пловдив ще проведат информационно-развлекателна кампания по повод Европейската седмица на донорството.
***Стара Загора. От 9.00 часа в зала 33 на Регионален исторически музей ще се проведе Семинар (жива лаборатория) и откриване на щанд за “биоикономика“ по проект BioSTEP.
***Стара Загора. От 14.00 часа в зала 33 на Регионалния исторически музей ще започне конференция Августиада 2017.
***Стара Загора. От 19.00 часа на специална церемония в Държавната опера в града ще бъде избрана носителката на титлата Царица на Августиада.
***Шумен. От 09.30 часа идва извънредният и пълномощен посланик на Република Армения в България, Н. Пр. Армен Саргсян ще бъде приет от кмета Любомир Христов за първото му официално посещение в Шумен.
У нас / Политика


ОЩЕ НОВИНИ 

Вечерни новини: По-важните събития през уикенда и какво се очаква следващата седмица
Capital.bg - 22 Октомври 17:30
За България, това беше спокоен уикенд, без сериозни политически или други значими новини. Събитията, за които си заслужава да се знае тази събота и неделя, са предимно от чужбина.Следващата седмица...
У нас / Политика
 
Филип Димитров: Темата “корупция“ - удобна за изявления
Dnes.bg - 22 Октомври 15:41
Оставете парламентът да си върши работата, настоя той
У нас / Политика
 
Варна пак проспа продажба на имот от дружество, в което е миноритар
Capital.bg - 22 Октомври 15:12
Смесената компания бе основана преди 12 години с цел изграждане на нов градски стадион. Той още не е факт, а съмненията за скрита приватизация растат. Още един от апортираните през 2005 г. 136 дка...
У нас / Политика
 
Ангажираността на семейството е първа стъпка при преодоляването на агресията при децата
Агенция КРОСС - 22 Октомври 15:09
У нас / Политика
 
4+1: Какво да четем и слушаме в неделя вечер
Capital.bg - 22 Октомври 14:21
ЧЕТИРИ ИДЕИ ЗА ЧЕТЕНЕМястото на Google Earth в съвременната археологияСлед рилийза си през 2001г. Google Earth се превърна в софтуер, който мнозина археолози използват в работата си. През годините...
У нас / Политика
 
В САЩ се провежда годишната конференция на Международната асоциация на полицейските началници
БГНЕС - 22 Октомври 14:13
Българската делегация проведе поредица от двустранни срещи в Регионалния офис на ДЕА във Филаделфия и с представители на правосъдната система в града.
У нас / Политика
 
търси в новини


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ В картинки
18:32 Fakti.bg   По света / Политика
Мощен тайфун удари Япония
18:30 Ruse24.bg   Спорт / Други
Обявиха бригадата, която ще свири на Дунав за Купата
18:30 Investor.bg   Икономика / Бизнес
Китай може да се превърне в лидер в 5G технологиите
18:28 Виделина.бг   У нас / Общество
“Оборище“ НАДИГРА като гост “Ботев“ Гълъбово и ИЗЛЕЗЕ на 5-то място във Втора лига, ВИЖТЕ всички резултати от XII кръг
18:28 Plovdiv24.bg   Спорт / Други
Ето кои съдии ще свирят на Локо и Ботев за Купата
18:26 Novsport   Спорт / Футбол
Коларов открадна точките за Рома в тежко гостуване
Навални на свобода, ще работи по президентската си кампания
18:20 Plovdiv24.bg   Спорт / Други
Ботев удари вечния си съперник с 5:0 в Коматево
18:20 Novsport   Спорт / Футбол
ЦСКА удари Ботев (Пд) при 19-годишните
18:20 Novsport   Спорт / Футбол
Гълъбинов и Дженоа подписаха уволнението на Монтела (ОБЗОР НА СЕРИЯ “А“)

АРХИВ НА ЗАГЛАВИЯТА
« « октомври 2017  
П В С Ч П С Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново | Мобилна версия Copyright © 2016 Dir.bg. All rights reserved.