Космически инженер бърка мексикански манджи
БТА
- 22 Август 14:30
Майсторът-готвач с диплома за пилот Робин Виллярреал и
неговият колега Джорджи Марк Алтузар демонстрираха днес в
Кулинарната академия в Добрич как българският вкус може да бъде
приобщен към световната кухня.
Робин Виллярреал е завършил космическо инженерство в
Калифорнийския университет и има солиден опит от висшето училище
по кулинарни изкуства “Le Cordon bleu“ в Париж. Мексиканецът
на есен ще посрещне втория випуск на Кулинарната академия в
Добрич като главен инструктор.
Джорджи Марк Алтузар идва от Испания. Възпитаникът на
кулинарната академия във френската столица е най-младият
преподавател във висшето училище в Добрич.
Майсторите с бели шапки поканиха колеги от туристическия
бранш на открит урок по мексиканска кухня. Мислехме, че обичате
лютивото, но е много е трудно в България да бъдат открити
истински чушки “чили“, признаха кулинарите, докато приготвяха
тортиля. Това е истинско свежо ястие за летните горещини, в
което има бобена паста, домати, лук, бекон, пипер, авокадо. Само
лютивите чушлета са по-малко, за да не ви прилошее, прикани
гостите да опитат Алтузар.
Кулинарната академия в Добрич е изградена с финансовата
подкрепа от 1 500 000 лева на Холандското правителство за
подготовката кадри в туристическата индустрия. На есен висшето
училище очаква студенти от Белгия, Великобритания, Гърция,
Египет и други страни, информира директорът на академията Олга
Георгиади.
|